pondělí 24. listopadu 2008

Jak klucí Semilský otvírali bouldrovku


Koulaudovat se dá všechno, i nebytový prostory. Musíte se to udělat ale kvalitně a důstojně kolaudovanýmu objektu. Jak na to mi ukázal SBS klan tenhle víkend v Semilským podzemí a já to teď ukážu vám.


V sobotu otvíral Míra, Křéma a spol. bouldrovku v Semilech, na který nechávala parta lezců a nadšenců ruce od letošního jara. Nová stěna se musela zajet čím jiným než závodama, který společně s následnou "otevírací party, vytvořily výživný podhoubí pro setkání několika desítek semiláků i přespolních. Když si vezmu, že na každýho závodníka se během sobotního odpoledne, večera a noci, na stěně objevili min. 2,5 návštěvníci - nezávodníci, lze akci prohlásit v daným demograficko-kulturním kontextu za společenskou událost víkendu. Organizátorům nezbylo než pogratulovat, protože tohle, to se jim fakt povedlo. Všichni kdo tam přišli, tak byli pozitivně překvapený a čuměli. Ať už na stěnu, na zápolení rekreačních bouldristů, na to jak se jim na baru pomalu plní půllitr s řádně pěnivým pivem nebo na známý, se kterýma se dlouho neviděli.



Sklepní prostory pro malou, ale "výkonnou", stěnu našli ve vile semilskýho starosty Honzy Farskýho. A protože lezení není jen o samotným sportu (jako všechny ostatní sporty) a patří k němu neodmyslitelně specifická forma zábavy - lyžaři tomu říkaj aprés ski - vyžadující kvalitní pitnej režim, v prostorech SBS (Semilský boulder sklep) nechybí bar, kde se při "otevírací party" točil Skalák 11st. a připravovaly další jednodruhový nápoje na bázi ethanolu.


Na světě je víc o jednu domácí bouldrovku s brutálně převislýma profilama, nebezpečně nízkým stropem a potenciálem pro další kvalitní akce, ať trénikový, závodní, společenský aj (radši nejmenovat, Horomíra má přece jen na starost nevyzpytatelnou mateřskou školku;-)










Závodilo se na deset bouldrů rozdělenejch do 4 obtížnostních kategorií (1-3 lehký, 3-6 těžký, 7-9 hodně těžký, 10 ultimate) a lezlo se na přelez. Závodníci se nakonec rozřadili nešikovně - z hlediska organizátorů, kteří museli rukama a hlavou stavěče Horomirka vymyslet a postavit finální boulder - a zároveň výhodně i z hlediska diváků, kterejm tak byla nezáměrně připravená zábavná podívaná s nábojem "finále". Základní část prostě neměla vítěze. 4 lezci a 1 lezkyně dali každý prvních šest bouldrů z 10 postavenejch. Jednoduše to, co Míra postavil od čísla 7 nahoru, se nám nikomu přelízt nepodařilo.

Nejlíp se s finálním problémem poprala Lenka Fr., která v nejlepším ze stanovenejch třech pokusů tečovala top, a zaslouženě tak vyhrála mužskou kategorii. V holkách se 3 celý účastnice dělily o 1.-3. místo rovným dílem po vylezení prvních 3 bouldrů. Perličkou závodu bylo přelezení všech 11 bouldrů na OS Šampónem, kterej si je dal aspoň cvičně po příjezdu z vítěznejch závodů na obtížnost - jury ho prozíravě z klání předem vyloučila.



Já jsem si celou akci užil luxusně, vlastně mi to nejde ani popsat, to jste si měli prožít taky!!


odkaz na galerii fotek z akce: http://sbs08.rajce.idnes.cz/OTEVIRACI_PARTY_SBS/

8 komentářů:

  1. První příspěvek do blogu, kvalita přímo úměrná času věnovanýmu tvorbě článku...ale nejhorší je přece začít, takže od teď už to bude jenom lepší..

    OdpovědětVymazat
  2. no hezky si to Honziku sepsal, mně se to líbí:) jen tak dál...měl by sis čas najít častěji! horoMíra

    OdpovědětVymazat
  3. A mě se to líbí taky. Krátky, jasný, přehledný.Takt to má být, žádny okecávání. Tak se uvidime 13.12. v Liberci a třeba i na Kalymnu. :-) Léňa

    OdpovědětVymazat
  4. Vy lichotníci! Díky za ohlasy, je to povzbuzující nápoj pro vyschlý hrdlo mojí psací inspirace;) a někdy taky něco napište a uděláme z toho samostatnej článek

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Janku..super článek super blog:-)hezky napsaný..Už se těšim až tu bude článek z dalších závodů v SBS:-)

    Pavel

    OdpovědětVymazat
  6. JO a ještě tu mateřskou školku sis mohl odpustit:-/ taky o vás neříkáme že ste důchodci:-D...

    Pavel (SBS)

    OdpovědětVymazat
  7. Ten ti to ale natřel...DŮCHODČE:-D

    Míra- SBS- Služby Bezprizorním Sirotkům

    OdpovědětVymazat
  8. sakra co na to mám říct, dyk já se asi rozpláču...dyk já sem to myslel jenom jako nadsázku, dyk to nebylo myšleno zle..a.vy tady vo důchodcích, no já sem uraženej .. a..teda...vo čem jsem to vlastně mluvil??;-))

    Míra - SBS - služby bezprizorním sirotkům: LOL!!!! to je totiž eufemismus tý mateřský školky, Míra je prostě větší gentleman než já

    OdpovědětVymazat